6 Aralık 2014 Cumartesi

POPE JOAN |DİE PÄPSTİN – PAPA JOAN

Almanya , İngiltere , İtalya , İspanya ortak yapımı olan film,yayınlandıgı 2009 senesinde özellikle Vatikan tarafından oldukça agır eleştirilere maruz kalmız ve Katolik dünyasının tüm şimşeklerini üzerine çekmiştir.Oyuncu,yapımcı ve yönetmen kadrosuna çeşitli çevrelerden tehtit mailleri yagmıştır. Bu eserin yönetmenlik koltuğunda önke Wortmann ismini görmekteyiz. Filmin senaryosunu ise yine yönetmen Sönke Wortmann ile Donna Woolfolk Cross , Heinrich Hadding birlikte kaleme almışlardır. Filmin çok enteresan bir konusu var.Kadınlara tüm tarih boyunca ayrımcılık yapılmıştır.Özellikle Avrupada kadın olmak ciddi anlamda zordu.Joan ise bu ayrımcılıktan dolayı içe kapanmaktan ziyade bunu hırs yapıp gögüslerini görünmez bir şekilde bastırıp saçlarını erkek gibi keser.Ruhban okullarında dini eğitim alır ve kader onu nereye götürecekse oraya dogru gider.Bu azmi ve deha seviyesindeki zekasıyla kendini Vatikan’da bulur.
Burdada fazla uzun sürmeden zekası sayesinde ruhban sınfı arasında hızlıca yükselir ve papalıga kadar gelir.Ancak unuttugu bişey vardır.Piskopos oldugu dönemde döneminin en iyi komutanına vurulur ve sevişir.Bu cinsi münasebet sonucu hamile kalır ve çocugu düşük yapınca foyası ortaya çıkar.
Bu olaydan sonra işler tamtersine döner ve aforoz edilmekle kalmaz tüm halkın önünde taşa tutulur,popüler literatürden söylemek gerekise recm edilir.Filmimizin hikayesi böyle ancak bunun tarihsel bir gerçekligi varmıdır yoksa şehir efsanesimidir bilinmez ancak bu bile Vatikanı çıgrından çıkarmaya yetmiştir.Ortaçağ Avrupasında ruhban sınıfın gücünü tüm çıplaklığıyla gözler önüne seren,dönemi görsel olarak iyi yansıtan,tarihin sinema sayfasına büyüleyici ve etkileyici bir şekilde yansıtıldığı muhteşem bir film.Filmimiz takriben 2 saat ancak biz kiyakfilm.com olarak izlemenizi tavsiye eder sıkılmayacagınızı temin ederiz. Bu harikulade başarılı bir filmi izlememek tabiki de büyük bir eksikliktir diye düşünüyoruz ve sizlere bu muhteşem filmi www.kiyakfilm.com un siz sinemaseverlere sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak keyifle ve HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler..

Tür: Dram, Drama, Drama-Aşk, Romantik, Tarih
Yapım: 2009 - Almanya , İngiltere , İtalya , İspanya
IMDB Puanı: 6.7
Yönetmen: Sönke Wortmann
Oyuncular: David Wenham , John Goodman , Johanna Wokalek , Iain Glen , Anatole Taubman
Senaryo : Sönke Wortmann , Donna Woolfolk Cross , Heinrich Hadding
Yapımcı : Martin Moszkowicz , Oliver Berben


http://kiyakfilm.com/hd-izle/pope-joan-die-papstin-papa-joan/




Etiketler: , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa