12 Aralık 2014 Cuma

BEN ROBOT | I , ROBOT

2004 yılı ABD ve Almanya ortak yapımı bu film bilim-kurgu, gizem ve aksiyon türünde vefkaladenin de fevkinde bir başyapıttır. Vizyon yılı itibariyle Amerika ve Avrupa sinemasında oldukça ses getiren Ben Robot filmi,film eleştirmenlerinden oldukça güzel geri dönüşler almıştır.Will Smith gibi Amerikan sinema yıldızının filmdeki ağırlığı tabiki tartışılmaz bir nüans.Harika oyuncu kadrosu ve mütevazi sayılamıyacak yapım ücreti – gişe hasılatı denklemindende baktıgımız vakit,oldukça sansasyonel bir film. Türk televizyonlarında defalarca yayınlanmış ve Türk halkı tarafından oldukçada begenilmiştir.Filmimizin genel bir çerçevesini çizmek gerekirse şunları şöylemekten kendimizi alamıyoruz ; Üç Robot Yasası:Kural 1 – Bir robot asla bir insana zarar vermez ya da bir insanın zarar görmesine izin vermez.Kural 2 – Bir robot insanlara mutlaka ve her koşulda itaat etmelidir.Kural 3 – Bir robot birinci ve ikinci kurala karşı gelmemek kaydı ile varlığını muhafaza etmekten sorumludur. 2035 yılına gelindiğinde robotlar artık gündelik yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmişlerdir. İnsanların robotlara olan güveni tamdır. Bir kişi hariç. Hafif paranoyak bir dedektif olan Del Spooner işlenen bir suçun robotlar tarafından yapıldığını düşünmektedir.Olayın peşini bırakmayan dedektif , kendi paranoyalarının aslında hiçte yabana atılacak cinsten olmadıgını farkeder ve duruma müdahil olur.Robotları piyasaya süren firmanın öne sürdügünün aksine sistemde ve robotlardaki anormallikleri sezer.Ancak firma sahiplerinin itirazlarıyla ve elinde bulundurdugu güç nedeniyle pek fazla dikkate alınmaz.Kendi tezlerinin haklı oldugunu kanıtlamak için olaylara derinlemesine dalar fakat iş işten geçmiş ve robotlar çıgrından çıkmıştır.
Bu harikulade başarılı bir filmi izlememek tabiki de büyük bir eksikliktir diye düşünüyoruz ve sizlere bu muhteşem filmi www.kiyakfilm.com un siz sinemaseverlere sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak keyifle ve HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler..


Tür: Aksiyon, Bilim Kurgu, Genel, gizem
Yapım: 2004 - ABD , Almanya
IMDB Puanı: 7.7
Yönetmen: Alex Proyas
Oyuncular: Will Smith , Shia LaBeouf , Simon Baker , Bridget Moynahan , James Cromwell Seslendirenler : Mesut Uz Senaryo : Akiva Goldsman , Jeff Vintar Yapımcı : Will Smith , Wyck Godfrey
http://kiyakfilm.com/hd-izle/ben-robot-i-robot/



Etiketler: , , , , , , ,

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa